GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / O2 Recycle създава телефон от прясно окосена трева...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

O2 Recycle създава телефон от прясно окосена трева

O2 Recycle създава телефон от прясно окосена трева

В сътрудничество с дизайнера Шон Майлс от Designworks компанията O2 Recycle е създала първия мобилен телефон във Великобритания, направен изцяло от тревни „изрезки“, събрани от стадион Туикенхам югозападно от Лондон, и рециклирани части за мобилни телефони.

Стадионът е най-голямата специализирана арена за ръгби в света и вторият най-голям стадион във Великобритания след Уембли. Новият телефон, напълно функционален и удобен, е проектиран специално за старта кампанията „Рециклирай за ръгби“, е най-новата КСО кампания на Ръгби-футболния съюз в страната.

Както може да се очаква, мобилният телефон изглежда екзотично с тревния си вид. Той е изработен в продължение на над 240 часа и е направен от десетки хиляди стръкчета трева, събрани от стадиона за ръгби. Тревние компоненти съставляват корпуса на телефона, а дърво от местни източници е послужило за оформянетона бутоните. За да се получи вид на „прясно окосена трева“, стръкчетата се обработват със студено сушене в рамките на два часа след окосяването на тревата на стадиона. След това изрезките се смачкват, формоват и покриват с екологично чиста смола.

 

Намерението зад този приятен прототип е да се даде тласък на идеята, че старата технология може да има ново приложение в бъдеще, като се рециклира в нещо ново и оригинално.


 


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане