GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Oфис, създаден изцяло от картон...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Oфис, създаден изцяло от картон

Oфис, създаден изцяло от картон

Изграден изцяло от супер-гъвкав картон, офисът в Амстердам представлява един голям бял обем, оформен чрез картонено обзавеждане. Изработен е по подхода на ван Блейсвик, който той нарича „Без лепило, без винтове“. Концепцията съвършено илюстрира философията на агенцията: „Нищо“ разчита на силата на идеите – на това как една-единствена идея може да преобрази нищо в нещо. С помощта на евтин материал, приготвен за изхвърляне, изградихме уникално и запомнящо работно пространство, което е идеален начин да материализираме своя принцип“.

Дизайнерите разработили цялото офис-пространство, като внимателно изрязвали и сгъвали листове от 15-милиметров картон тип велпапе. Обазвеждането включва бюра, маси, рафтове за книги, колони, стълби и дори преградни стени за формирането на стаи – всичко това направено от велпале. Всяка част е структурно стабилна. Ако все пак по някаква причина се повреди, лесно може да се изреже и „сглоби“ нова част, било то маса, етажерка или друго.

Стилът на този модерен нов офис е едновременно класически и безвременен, радват се собствениците на агенцията. По думите на ван Блейсвик, обзавеждането е моделирано по метода „без лепило, без винтове“ – дизайнерски подход, където формата следва функцията. Проектантската работа на ван Блейсвик черпи вдъхновение от исторически елементи на индустриалния дизайн, които са вече забравени, като например писалищата, стоящите часовници, пясъчния часовник, дори и шахматната дъска. Крайният резултат е устойчив, гъвкав и неподвластен на времето – работно място, което никога няма да излезе от мода.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане