GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Masdar и ЕИБ в партньорство за развитие на ВЕИ ене...

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Masdar и ЕИБ в партньорство за развитие на ВЕИ енергетиката

Masdar и ЕИБ в партньорство за развитие на ВЕИ енергетиката

“Това споразумение подчертава изключителното значение на международното сътрудничество и на споделената отговорност за ускоряване на растежа на възобновяемата енергия в региона”, каза д-р Султан Ахмед Ал Джабер, министър на ОАЕ и главен изпълнителен директор на Masdar.

„Европейската инвестиционна банка подкрепя проекти, които имат значителен принос за икономическия растеж, регионалната интеграция и устойчивото развитие на околната среда. Това споразумение ще помогне да свържем капитала с експертизата в усилията ни за насърчаване на енергийната сигурност,“ добави заместник-президентът на ЕИБ Филип дьо Фонтен Виве.

ЕИБ е един от най-големите енергийни кредитори в света и през последните 5 години е предоставила повече от 70 милиарда евро за дългосрочни инвестиции в енергетиката. Проектите за възобновяема енергия и енергийна ефективност представляват приблизително половината от проектите, свързани с действието по борба с изменението на климата.

Като част от споразумението ЕИБ и Masdar ще търсят възможности за развитие на човешкия капитал чрез практически стажови програми.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане