GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Kyocera строи най-голямата плаваща слънчева електр...

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Kyocera строи най-голямата плаваща слънчева електроцентрала в света

Kyocera строи най-голямата плаваща слънчева електроцентрала в света

Масивната 13,4-мегаватова система ще се намира в префектурата Чиба в Япония и ще осигурява достатъчно енергия за 4700 домове, след като бъде завършена. Съобщението идва след неотдавнашното приключване на текущата най-голяма плаваща слънчева централа, която бе построена от Kyocera в префектура Кагошима.

Проектът ще бъде изграден от 50 000 соларни модула Kyocera и, според производителя, ще генерира 15 635 мегавата годишно. Kyocera TCL Solar ще изгради и поддържа фермата, а Kyocera Group ще предоставя технологиите.

Технологията извървя дълъг път през последните няколко десетилетия. “Когато започнахме R&D за слънчева енергия в средата на 1970-те години, технологията бе годна само за малки приложения като улични лампи, пътни знаци и телекомуникационни станции в планинските райони“, заяви Нобуо Китамура, старши изпълнителен директор на Kyocera. „От тогава насам ние работим, за да стане слънчевата енергия по-достъпна на повече места в обществото, и разширихме нашата дейност до жилищни, търговски и ютилити соларни приложения. Сега сме много развълнувани да работим с нашите партньори по този проект, който е още една важна стъпка, тъй като ще оползотвори неизползвани водни обекти за добив на слънчева енергия“.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане