GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / Kак да отслабнем и да се отървем от болестите...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

Kак да отслабнем и да се отървем от болестите

Kак да отслабнем и да се отървем от болестите

За да живеем здравословно и да отслабваме не трябва да броим калориите или да мерим порциите си – има много по-прости правила за добра диета.

   Снабдявайте се с необходимия протеин от растения, вместо от животни.

Много хора мислят, че протеин може да се набави само от риба или месо, но растителните храни също могат да бъдат богати на протеини. 2 чаши броколи съдържат в себе си 10 грама протеин, което ги прави високопротеинова храна. 1 чаша спанак съдържа 7 грама протеин, а чаша грах – 15 грама. Когато се храните с натурални растителни храни – зеленчуци, ядки, семена, зърнени и бобови култури, си набавяте много протеини. Преимуществото на тези пред другите протеини е, че растителните намаляват нивата на холестерола и съдържат антиракови съставки. Предпочитането на растителни протеини носи много здравни ползи като рязък спад на риска от рак на гърдата и простата.

    Яжте месо, яйца и риба най-често през ден.

Има много вреди в хранителен режим, базирана на месо – освен че насища диетата с мазнини, месото вдига кръвното ни налягане и увеличава риска от появи на промотиращи рака хормони. Ако ви се яде месо, яжте по малко и на по-големи интервали. Опитвайте се да намалите количеството, като го ядете в салата. Много помага, ако включите няколко дни в седмицата и сте напълно на вегетариански режим.

     Яжте храни, които се разграждат бавно.

Грах, боб, киноа – това са храни, чиито карбохидрати се освобождават бавно в кръвоносната ви система през период от 2 до 4 часа. По този начин не се получават резки увеличавания на кръвната захар, тоест няма и резки приливи на инсулин. Тези храни намаляват нивата на глюкоза в системата, подпомагайки отслабването. Стойте далече от белите храни: бял ориз, бяло брашно, бяла захар – те всички причиняват рязко увеличаване на кръвната захар и съответно на инсулин, което води до напълняване.

 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане