GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Google вече тества хвърчила за генериране на вятър...

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Google вече тества хвърчила за генериране на вятърна енергия

Google вече тества хвърчила за генериране на вятърна енергия

Летящите турбини, които изглеждат по-скоро привързани дронове с по осем витла – летят по кръгови траектории на почти 450 метра височина във въздуха. При тази височина витлата насочват достатъчно вятърна енергия в бордовите турбини, за да могат „хвърчилата“ да изпращат 600kW долу на Земята.

Google X работи по технологията на летящите системи за вятърна енергия откакто компанията закупи Makani Energy през 2013 г. Към днешна дата те са тествали само няколко малки, 8-9-метрови „хвърчила“. Технологията си струва разработването, тъй като може да осигури по-високи добиви на електроенергия при по-ниска цена.

Единственото оплакване на Телър, що се касае до разработването на вятърните турбини, е отношението на шефовете на Google. По думите на Телър, Лари Пейдж е коментирал, че звеното за разработване на ветроенергийната технология му е пожелал поне два-три пъти да ‘се издъни’ или да счупи тестовото оборудване. В шегата, естествено, пак има доза истина – чупенетон а експерименталното оборудване е полезен опит, носещ знания, които по друг начин не могат да се придобият.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане