GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Душа и Тяло / Cultless - Живот без култове...

Здраве

Душа и Тяло

Душа и Тяло

Cultless - Живот без култове

Cultless - Живот без култове

Д-р Димитър Тенчев разкрива иновативния си подход на специален деветдневен семинар

Димитър Тенчев е психотерапевт, писател, инспириращ лектор и семинар лидер на тренинги, курсове и ритрийти по InSighting, хипноза, трансперсонална психотерапия и развитие на потенциала на личността. Привърженик е на формирането и разпространението на Различния мироглед. Това е пътят на новото световъзприятие и алтернативните стратегии на живеене, които противостоят на конвенционалните, конформистки и „полуфабрикатни” заготовки от шаблонно мислене,  неоригинални цели и  фалшиви стандарти за „живеене и успялост”, присадени в мирогледа на съвременния човек от матрицата на консуматорското общество. Основател е на системата за изявяване на поренциала на личността InSighting.

Сръбският символист Йован Дучич казва: „Да се страхуваш, означава да умираш по стотици пъти на ден! Човек се страхува от всичко в този свят — голямо и малко, от насекомото и от лъва, от обикновените думи, както и от болестта. Ето защо той винаги напада и мрази най-справедливите и с нежелание слуша най-мъдрите“.

За разлика от повечето психотерапевтични школи, системата за личностно развитие InSighting не се опитва да моделира човека според обществените или лични дефиниции за „идеалния аз“. Тя изповядва схващането, че истинската промяна е завръщането към себе си и откриването на това кои сме всъщност.

Д-р Тенчев старателно избягва етикетите и ултимативните дефиниции, с които сме свикнали да свързваме различни представители на психотерапията. Той категорично отхвърля придобилите широка популярност ню ейдж „мислители” и „мъдреци с шафранови роби“, които налагат своите системи за позитивно мислене и рецепти за щастлив живот. Според д-р Тенчев щастието изобщо не съществува като продукт и заготовка, какъвто се предлага днес, а идеята за позитивно мислене носи две фундаментални грешки. Първата е в аксиоматичното правило, според което сме учени, че „щастието” е в придобиването, а не в изваждането. Втората - че мисълта може да промени реалността, в която сме затънали.

За да промени живота си, човек трябва да знае какво да промени в себе си

„InSighting e изваждане, а не прибавяне; намерение, а не мисъл; промяна - не статукво; неординерно преживяване на повишена осъзнатост, не папагалско мантруване на „позитивни” формули от малкия размирен ум“, обяснява на кратко д-р Димитър Тенчев. Процес на динамична и неспирна промяна, в която човек отърсва слой по слой напластените върху личността си роли и маски, които са му придавали фалшива идентичност. За да промени живота си, човек трябва да преживее преди това трансформация в себе си.

 “Философията на InSigting е чрез преживелищните автентични практики да изхвърлиш излишното от съзнанието си, да елиминираш компромисното от живота си, да придобиеш нови очи на възприятие за енигматичната реалност, която те заобикаля. Това е първата стъпка към преживяваната (а не основана на гола вяра) духовност.”

 

CULTLESS – Семинатър без култове

Освен многобройните индивидуални сесии, уникални практики в областта на преживелищната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията, семинари по InSighting интензивно дишане, хаос дишане и медитативни зони под ръководството на д-р Тенчев, InSighting Център организира медитативни ритрийти и големи семинари посветени на промяната и себеоткриването.

Това лято между 23 и 31 юли ще се проведе единадесетият годишен голям семинар, който носи заглавието Cultless – Единайсетият път (път няма). Той ще се състои в уединено, уютно и красиво място в Стара планина. Любопитен детайл е, че местоположението на семинара се пази в дълбока тайна, която се разкрива само на вече записалите се участници!

Семинарът Cultless е подходящ за търсещите пробивен бъг в Играта на живота, за най-последователно подготвящите се за скок отвъд сковаващите рамки на привичната реалност, за силно копнеещите просторите на автентичната медитация и безпределната свобода на изначалния Ум.

Акцентите в него ще бъдат:

  •       Cultless — основните и второстепенни култове, които цакат съдбата ти или по-точно, които “правят” съдбата ти. И не споменавай повече думата “мисия”, като синоним на сепуко е.
  •      Още Cultless — и още за точките на нестабилитет, които бетонират рамката на реалността ти. Набери ги, и виж какво ще стане!
  •      Умът и емоциите — сандъче, пълно със стъкленици с отрови. Искаш ли още от тях?
  •      Една доза детокс от чиста истина — Трите “С” плюс С-уета. Всяко проклятие в живота ти започва със “С”.
  •      Наказателните скриптове на Матрицата — специално за теб са! Enjoy! Какво може да направиш?
  •      Махалото на поляритета и произхождащата от него морска болест. Може ли да спреш клатенето в живота си?
  •      Време, К0д, Култ, Забрава — “звездната” плеяда на творението. Обусловеност не ти ли звучи като предопределеност? Това няма как да се харесва на свободолюбивите.
  •      Cultless — поглед към книгата-философия, в която няма път, нито цел, нито свобода, нито постигане. А сега накъде


Броят на участниците е ограничен! Краен срок за записване – 9 юли 2016.
В цената се включват – 8 нощувки (стаи за двама), вкусно и здравословно приготвена екологична веганска храна, тренингът и материалите, свързани с него.
 

За повече информация и записване:

Email: office@insighting.eu

Сайтове: www.insighting.eu и www.hypnoza.org

GSM 0884 878 222

 

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане