GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / CO2 емисиите на ЕС спаднали с 4,5% през 2014 г....

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

CO2 емисиите на ЕС спаднали с 4,5% през 2014 г.

CO2 емисиите на ЕС спаднали с 4,5% през 2014 г.

Данните са на Европейската комисия, която публикува най-новата си информация за емисиите в рамките на СТЕ. Докладът потвърждава, че емисиите от над 11 000 електроцентрали и промишлени обекти в размер на 1 812 милиона тона CO2 еквивалент през 2014 г. представляват намаление от 4,5 на сто спрямо нивата от 2013 година.

„Дори когато нашите икономики се завръщат на пистата на растежа, емисиите продължават да намаляват“, заяви Мигел Ариас Каньете – европейският комисар, отговарящ за действията по климата и енергетиката. „Това още веднъж показва, че икономическият растеж и опазването на климата могат да вървят ръка за ръка. Новината изпраща важен сигнал в навечерието на новото глобално споразумение за климата, което се очаква да бъде договорено в Париж през декември: въглеродните пазари осигуряват ценово ефективно намаляване!“

Инвестициите във възобновяема енергия за изиграли основна роля за намаляването на емисиите в целия блок, посочи Оливър Джой, говорител на Европейската асоциация за вятърна енергия, по повод новите данни на ЕК. Той обаче предупреди, че без значителна по-нататъшна реформа на СТЕ ще стане много трудно да се мобилизират дългосрочни инвестиции в нисковъглеродна инфраструктура.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане