GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / Apple се сдоби с патент за соларен MacBook...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

Apple се сдоби с патент за соларен MacBook

Apple се сдоби с патент за соларен MacBook

Засега това е само една нова идея – малък слънчев панел, прикрепен към гърба на лаптопа, където понастоящем стои логото на Apple, може да генерира необходимата енергия за работата на машината. Ако компанията приложи на практика този нов патент, Apple скоро може да направи възможно феновете да използват своите лаптопи на отдалечени места без да е нужно да си носят адаптер.

MacBook потребителите по цял свят за слно зависими от контактите и достъпа до електричество. Освен ако, разбира се, не живеят в захранвани със слънчева енергия домове. Американският патент номер 8638549 може да промени това.

Дву-дисплейният MacBook ще изглежда като обикновен MacBook, с тази разлика, че едната у страна ще бъде оборудвана с плоскост, съставена от ламинирани пластове, подобни на двупастовото стъкло на iPhone 4. Този многопластов материал ще може да поддържа или сензорен екран, който може да се използва, когато лаптопът е затворен, или набор от соларни клетки.

Фотоволтаичните клетки могат да бъдат използвани за производство на зелена енергия за лаптопа. Да работиш на припек под слънчевите лъчи може да се окаже не просто възможно, а и напълно досатъчно за автономна работа. От компанията твърдят, че само един час излагане на слънце ще е достатъчен да се произведе толкова енергия, че да се зареди напълно батерията на лаптопа.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане