GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / AMD FirePro-базиран клъстер е лидер сред зелените ...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

AMD FirePro-базиран клъстер е лидер сред зелените суперкомпютри

AMD FirePro-базиран клъстер е лидер сред зелените суперкомпютри

Нашата цел в поделението Computing and Graphics на AMD е всеки път да доставяме на своите клиенти продукти от световна класа,” каза Джон Бърн, старши вице-президент и управител на групата за изчислителни среди и графика в AMD. „Както се доказва с класацията на списъка Green500, гамата професионални графични решения AMD FirePro за пореден път постига тази цел – абсолютно лидерство в производителността със забележителна енергийна ефективност, която дава възможност да се изградят невероятни решения като клъстерът L-CSC на GSI.”

Клъстерът L-CSC на GSI с 600 сървърни графични процесори AMD FirePro S9150 надминава по производителност всички други клъстери в класацията. С впечатляващите 5,27 GFLOPS на ват, той е с 20% по-ефективен от бившия номер 1 клъстер в списъка от юни 2014 Green500 List. С клъстера L-CSC на GSI могат да се извършват изчислителни изследвания в областта на Решетъчната квантова хромо-динамика (Lattice QCD), като се използва една от най-бързите OpenCLTM реализации на изследователски приложения в света.

Горди сме с признанието за AMD като водеща компания в енергийната ефективност при GPU-изчислителните среди, с постигнатото първо място в списъка Green500,” каза Дейвид Къмингс, старши директор и управител на поделението за професионална графика в AMD. “Тази уникална позиция може да бъда постигната амо с непрекъснати иновации на върха на технологиите при проектирането на процесори и изчислителни системи. AMD предлага на своите клиенти изграждащи високопроизводителни ( HPC) изчислителни среди пълна гама AMD FirePro S решения от стартово до най-високо ниво, поддържащи богата софтуерна екосистема.”

Суперкомпютрите са неизбежни в научните изследвания днес. Предизвикателствата пред науката изискват колкото може по-бързи компютри, но ние също така трябва да се съобразяваме с консумацията на енергия и разходите, за да използваме наличните ресурси колкото може по-добре,” каза професор д-р Фолкер Линденщрут, професор в университета „Гьоте“ във Франкфурт, директор на ИТ отдела на GSI, и председател на Франкфуртския институт за академични изследвания. “Ние сме въодушевени от постигнатото първо място в списъка Green500 с новия L-CSC суперкомпютър и сме благодарни на AMD и ASUS за отличното сътрудничество.

Суперкомпютърът L-CSC в изследователския център на GSI със сървъри ASUS ESC4000 G2S и графични процесори AMD FirePro осигурява огромните изчислителни възможности, необходими за нашите изследвания.”

ASUS се гордее със сътрудничеството си с AMD и признанието за суперкомпютъра на GSI като номер едно в списъка Green500,” каза Том Лин, управител на поделението за сървъри в ASUS. “В ASUS отделяме особено внимание на HPC областта, също както в AMD са посветени на създаването на GPU решения с екстремна производителност.”

Сървърната графична платка AMD FirePro S9150 е най-енерго-ефективното и най-бързото еднопроцесорно решение, достъпно към днешна дата. Продуктите отемейството AMD FirePro S-серия са проектирани надеждно да поддържат големи мулти-GPU клъстери за мащабни изчислителни проекти.

Освен върховото място в списъка Green500, сървърният процесор AMD OpteronTM (CPU) се нареди на второ място в най-новия списък TOP500 – класация на 500-те най-мощни суперкомпютри в света.

AMD демонстрира AMD FirePro S9150 и AMD сървърни технологии на изложението SC ’14 в Ню Орлийнс, в Ernest Memorial Convention Center, щанд #839, от 17 до 20 ноември т.г.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане