GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Airbus инициира център за научни постижения за уст...

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Airbus инициира център за научни постижения за устойчиви горива в Малайзия

Airbus инициира център за научни постижения за устойчиви горива в Малайзия

В партньорството се включват AMIC (Космически откривателски център Малайзия), MiGHT (Малайзийски правителствен институт за високи технологии), UPM (Малазийски университет Путра), CIRAD (Френски изследователски център работещ с развиващите се страни за справяне с международни селскостопански въпроси за развитие) и BioTech Corp (Малайзийска корпорация за биотехнологии).

Научният съветник на заместник министъра на Малайзия, ръководител на MiGHT, BioTech Corp и AMIC, проф. д-р. Захри Абдул Хамид, обясни, че новосъздаденият център ще помогне да се подобри разбирането на естеството на комерсиализацията на авиационно биогориво в Малайзия, да се идентифицират възможности и предизвикателства, както и да бъде оценена възможността за социални, икономически, пазарни и технологични промени на неговите разходи, препятствия и предизвикателства.

“Ние вярваме, че изследването ще има положителен ефект за икономия на енергия и намаляване на емисиите на CO2 в авиационния сектор в Малайзия и Югоизточна Азия“, каза проф. д-р Датук Хи Фаузи Рамлан, вицеканцлер на UPM.

„Югоизточна Азия е район богат и продуктивен по отношение на биомасата. Създаването на Център за върхови постижения в Малайзия с местните партньори е възможност да се гарантира, че всички подбрани биомаси отговарят на всички строги критерии за устойчивост“, заяви Фредерик Ейхен, мениджър на програмата на Airbus за нови енергии. “Според най-новите ни глобални пазарни прогнози, Азиатско-тихоокеанският регион ще води в световния трафик до 2032 г. Днешният меморандум е част от нашия ангажимент да подкрепяме увеличаването на трафика като същевременно се намалява отпечатъкът на авиацията върху околната среда“.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане