GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / 6 навика на жените, които запазват красотата си по...

Здраве

Здрави и красиви

6 навика на жените, които запазват красотата си по-дълго

6 навика на жените, които запазват красотата си по-дълго

За да изглеждаме добре с напредването на възрастта, не е достатъчно само да употребяваме по-скъп нощен крем. Има и други изградени навици, които жените, които запазват красотата си по-дълго, практикуват ежедневно. Всички знаем, когато срещнем такава жена, че тя изглежда, сякаш вътрешна светлина я осветява и ѝ придава младежко излъчване. Ето какви са тайните на поддържането ѝ, според експерта по здравословен начин на живот Софи Улиано:

 

Медитация

"Почти всяка жена, която изглежда фантастична и желана до дълбока старост, практикува някакъв вид медитация" - казва Улиано. Обяснението за това е, че - казано простичко - стресът състарява. Погледнете се в огледалото, когато сте стресирани - със сигурност няма да ви хареса онова, което ще видите. Ако медитирате дори само 5 минути на ден, ще забележите разликата. Медитацията е по-лесна, отколкото си представяте и йогисткото дишане е входът към нея. Медитацията е практика, което означава, че колкото по-често я правите, толкова по-лесна става. Да я превърнете в ежедневен навик е най-добрият подарък, който можете да си направите.

 

Предназначение

Всяка жена, която успява да запази красотата си задълго, има цел в живота. Това ѝ помага да изглежда удовлетворена и спокойна. Тази цел е свързана с нещо, което тя обича да прави и което ѝ носи радост. Ако прекарвате време всеки ден, занимавайки се с нещо, което е свързано с вашата дълбока цел и предназначение в живота, това ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-млади.

 

Мисъл за другите

Жените, които изглеждат по-добре по-дълго, рядко са егоцентрични. Те слушат с внимание и интерес събеседника си, който на свой ред намира това за неустоимо. Това е навик, който всеки може да изгради, ако положи усилие. Затова следващия път, когато разговаряте с някого, опитайте да му отдадете цялото си внимание и да не формулирате своите отговори предварително, още докато той говори.

 

Здравословна диета:

Нищо не изглежда толкова красиво, колкото здравето. Хапвайте пълнозърнести и сурови продукти и ограничете захарта, ако искате да запазите красотата си по-дълго. В днешно време баровете за смутита и пресни сокове са почти толкова популярни, колкото кафенетата, и много хора се интересуват от здравословния начин на живот, така че няма да останете без приятели и поддръжници. Ако си изградите навик да алкализирате тялото си със зелени сокове, не само тялото ви ще е по-здраво, но и кожата ви ще е по-блестяща.

 

Ежедневни упражнения:

Това е може би най-важният навик. Ако се упражнявате всеки ден, ще поддържате гъвкавост, сила на тялото, здравина на костите, енергичност и добър външен вид. Все пак поддържайте разумен режим и здравословно натоварване - всички знаем колко измъчени и уморени изглеждат хората, които прекаляват с тренировките.

 

Сън:

Жените, които изглеждат добре по-дълго, спят не по-малко от 7-8 часа на нощ. Те изключват телевизията и електронните устройства поне час, преди да се отправят към леглото.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане