GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / 6 есенциални масла за разсейване на всяка тъга и т...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

6 есенциални масла за разсейване на всяка тъга и тревога

6 есенциални масла за разсейване на всяка тъга и тревога

Понякога имаме нужда от малко допълнителна помощ, за да се справим с умората, притесненията, тъгата или депресията. Ароматерапевтът Роуз Харт разказва кои са най-добрите етерични масла, които ще проправят пътя ни към доброто настроение и ще накарат дома ни да мирише чудесно.

 

Тамян при тревожност

Тамянът със своя сладък дървесен аромат свързва тялото ни със земята, за да ни напомни за целта на живота. Смята се, че той активира духовния център и прояснява следващата стъпка от нашето пътуване. Тревожността се заменя с целенасоченост, просветеност и вяра в бъдещето.

 

Нероли при безсъние

Нероли етерично масло със своя пикантен, цветен аромат, внушава спокойствие на ума, което освобождава от първосигналните реакции в организма, причинени от страх, стрес и дори травми. Достатъчно е да сложим кърпичка, върху която сме капнали няколко капки от маслото, в горната част на възглавницата си.

 

Лавандула при гняв

Лавандулата с мекия си тревист цветен аромат се смята за подарък от ангелите, защото маслото от нея може да се ползва за почти всякакви ситуации. Според Роуз Харт, ако в дома царят конфликти и спорове, уханието на лавандула помага на всеки да си спомни, че в светлината на любовта и уважението към себе си и другите, решения се взимат по-лесно.

 

Роза при печал

Маслодайната роза със своя богат аромат носи утеха в скръбта, като активира връзката с нашата душа и пази сърцето отворено, така че да изпитваме мир в процеса на траур.

 

Розмарин при изтощение

Розмаринът с пикантния си тревист аромат е известен със силата си да активира центъра на паметта в мозъка, като същевременно отключва блокажи в тялото. Това е любимото масло на студенти, които учат късно през нощта, особено преди деня на приемния изпит. Маслото от розмарин помага при шофиране на дълги разстояния през нощта, тъй като помага за съсредоточеността и концентрацията.

 

Розов грейпрут при депресия

Розовият грейпфрут с яркия си цитрусов аромат активира позитивни усещания за мир и любов към себе си, докато изчиства всички блокажи от лимфната система, предпазвайки от летаргия.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане