GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Душа и Тяло / 5 изненадващи метода за по-добра комуникация с пар...

Здраве

Душа и Тяло

Душа и Тяло

5 изненадващи метода за по-добра комуникация с партньора

5 изненадващи метода за по-добра комуникация с партньора

Усещате ли проблеми в комуникацията с хората, които обичате? Ако да – имаме добри новини за вас! Нови проучвания дават идеи за това как да общуваме, за да поддържаме здравословни, щастливи и успешни връзки, като повечето от тях дори не изискват да говорите за чувствата си.

1)      Говорете за малките неща от живота.

Възможно е да не мислите, че разговорите за филми или за времето помагат на емоционалната ви връзка, но проучванията показват, че споделените от двойките малки моменти и дискусии заздравяват връзката повече и от задълбочените емоционални разговори. Дори съставянето на списъка за пазаруване заедно може да ви сближи и да демонстрира любов - ако например добавите в списъка любимата храна на партньора ви.

2)      Не просто си разказвайте – изживявайте заедно.

Редица проучвания показват, че се чувстваме по-близки с хората, когато обсъждаме споделени изживявания. Двойки с проблеми могат да започнат с разговори за децата си, с хубави спомени за тях и отглеждането им. Тези споделени моменти могат дори да не се изразяват с думи, а просто двойката да прави нещо заедно – да карат колела, да гледат филми, да се държат един друг за ръка.

3)      Слушайте внимателно.

Да знаете, че някой ви слуша, е едно от нещата, които ви свързват със слушащия изключително силно. Опитайте се да слушате активно – показвайте, че слушате и внимавате, като кимате и се съгласявате, или задавате въпроси, свързани с темата. Ако не сте съгласни, изчакайте другият да довърши мисълта си и след това говорете.

4)      Говорете за себе си, но не само.

Трудно е да се намери баланса между слушане и говорене в повечето връзки, но още по-трудно е да се опознаем истински, затова е важно и двамата да имат възможност да говорят и да слушат.

5)      Задавайте въпроси, но не предполагайте какви ще са отговорите.

Това ще задълбочи разбирането за другия. А това, че не правите предположения, ще даде свобода на партньора ви да бъде себе си, дори когато го познавате по друг начин.

Най-важното във всички връзки е да има желание за работа по тях, а при нужда – готовност за правене на компромиси. 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане