GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Спорт / 4 лесни начина да поддържаме форма у дома...

Спорт

Влез във форма

4 лесни начина да поддържаме форма у дома

4 лесни начина да поддържаме форма у дома

Няма съмнение, че физическите упражнения са ключови за здравословния начин на живот, и чудесна възможност да се сдобием с хубава фигура. В някои медицински изследвания дори се твърди, че липсата на физическа активност може да е по-вредна за тялото от пушенето! Истината е, че упражненията отнемат време - особено ако трябва да отидем до фитнеса, когато работим на пълен работен ден, и имаме деца и семейство. Така че, вместо да се оправдаваме, че все не стигаме до фитнес залата, може би е по-добре да опитаме някои чудесни физически упражнения у дома, с които да поддържаме добра форма.

 

1. Вземете си пътечка или велоергометър

Ако сте привърженици на кардио-упражненията, можете да обмислите закупуване на фитнес уред. Това в никакъв случай не означава да превърнете дома си във фитнес зала с уреди навсякъде и спартанска дисциплина. Ако имате здрави подове и достатъчно пространство, можете да инсталирате пътечка или велоергометър и се упражнявате, докато гледате любимото си ТВ шоу, слушате музика или сутрин по пижама.

 

2. Направете си домашен бууткамп

Бууткамп тренировка може да бъде направена у дома, стига да имате правилните маратонки и да няма никого в апартамента под вас. Бууткамп е ефективен начин да изгорите много калории, който включва повтарящи се серии от скокове, напади, лицеви опори, скачане на въже и клякане. Пуснете си музика, за да не спирате да се движите.

 

3. Практикувайте йога

Друг начин да въведете физическата активност в ежедневието е чрез йога упражнения. Йогата не само разтяга мускулите и подобрява стойката, но може да облекчи стреса. Практикуването ѝ не изисква голямо пространство. Просто сложете постелка и някакви удобни дрехи и, ако никога не сте правили йога преди това, намерете някоя хубава тренировка за начинаещи онлайн.

 

4. Опитайте табата

Табата е вид високо интензивна интервална тренировка, открита от японския учен д-р Ицуми Табата. Популярността ѝ сред личните треньори расте, защото им помага да вкарат клиентите си във форма в най-кратък срок. Структурата е:

 

    20 секунди интензивно упражнение

    10 секунди почивка

    Направете 8 серии (4 минути)

 

Само 4 минути! Това означава, че ако решите да направите упражнения за различни мускулни групи, цялата тренировка може да отнеме не повече от 16-20 минути. А ефектът е поразителен.

 

 


Още теми от Спорт

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане