GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / 3 съвета за перфектен гардероб...

Здраве

Интересно

Интересно

3 съвета за перфектен гардероб

3 съвета за перфектен гардероб

Много често си купуваме страхотни дрехи, и после ги губим из суматохата, която цари в гардероба ни. Понякога се случва при "ревизия" да открием безценни съкровища, които са били забравени от нас там, сред многото дрехи, които не носим и с удоволствие бихме раздали за благотворителност. Стилистът Боби Браун дава съвети как да предодвратим това, като поддържаме добър ред в гардероба си (и по-естетичен вид). Самият той прави основна чистка на гардероба си два пъти в годината, с помощта на свой приятел стилист, чието мнение уважава и който не се страхува да е честен с него. Това му помага да сведе дрехите си само до онези, които наистина обича и носи, а в края на преживяването изглежда, сякаш се е сдобил с нов гардероб. Ето какви са неговите препоръки:

 

Сортирайте

Направете купчини от дрехи за дарения, дрехи, които ще стоят по-добре на някои от членовете на семейството и приятелите ви, дрехи за химическо чистене и "купчина на колебанието", която да сортирате, когато приключите с всичко останало. В последната сложете всички дрехи, които обичате, но са ви твърде малки, твърде големи и т.н. Според Браун, един от най-стойностните контакти е с добър шивач. "Във времето вашата фигура се променя и е важно да имате някого, който да персонализира дрехите ви. Някой, който може да направи дори най-евтината дреха да изглежда върху вас като тоалет за милион долара."

 

Закачете

Хубавите закачалки са много важни, тъй като те запазват формата на дрехите и създават естетична наслада (особено, ако са добре подбрани и сходни една с друга). Според Браун дървените закачалки са по-добри от металните и пластмасовите и за двете цели. Когато са на закачалки, дрехите са изложени пред очите ви и е много по-лесно да намерите, каквото ви трябва.

 

Организирайте по стил и цвят

Групирането на рокли, сака и блузи улеснява навигацията в гардероба. Ако обаче групирате дрехите по цвят, можете да видите кои дрехи си отиват една с друга по-ясно и да не губите време в колебания в забързаните сутрини. Можете също да закачите подобни комбинации извън гардероба - красивите дрехи служат чудесно и за декорация на стаята.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане