GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / 3 супер храни срещу студени длани и стъпала...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

3 супер храни срещу студени длани и стъпала

3 супер храни срещу студени длани и стъпала

Нормално е да имаме студени длани и стъпала по време на дългите зимни месеци, но ако е през всички сезони, може би кръвообращението ни не циркулира правилно. Ако продължават много време, тези на пръв поглед безобидни симптоми могат да се развият в сериозни здравни проблеми.

Има някои храни, които мога да затоплят постоянно студените крайници. Имайте предвид, че пиенето на много вода, спирането на кафето и газираните напитки могат да помогнат. Здравословната диета, пълна с фибри, пресни зеленчуци, плодове и омега-3 мастни киселини, също е от значение. Избягвайте храни, пълни с преработени съставки и високо съдържание на захар и нишесте, и на тяхно място добавете затоплящи подправки и супер храни като изброените по-долу:

MCT масло

 

MCT или средноверижни триглицериди са мазнини с необичайна химична структира, която позволява на тялото да ги смила по-лесно, като ги превръщав гориво и не ги съхранява. MCT могат да стимулират изгарянето на мазнините, функцията на щитовидната жлеза и производството на енергия, като по този начин затоплят дланите и стъпалата.

Куркума

Известна с жълтото съединение куркумин, куркумата отдавна е призната със своите антивъзпалителни и антиоксидантни свойства. Смята се, че тя допринася множеството ползи за здравето, като облекчаване на симптомите на артрит например. Затоплящите свойства на куркумата са отлични и помагат кръвообращението, както и храносмилателния "огън". Пръв побратим и помощник на куркумата в това отношение е джинджифилът.

Лют червен пипер

Капсаицинът е основното съединение в чушките, който им придава тяхната лютивост, и - в случая с лютия червен пипер - техните свойства за подобряване на кръвообращението. Капсаицинът помага за редуциране на болки и възпаления, увеличава метаболизма и подобрява кръвообращението в целия организъм


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане