GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / 3 модерни градински идеи за градски жители...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

3 модерни градински идеи за градски жители

3 модерни градински идеи за градски жители

Пролетта дойде със своите по-високи температури и по-дълги дни и с изобилие от цветя, пъпки и листа. Ако живеете в града, обаче, може да се наложи да прекарате пролетта на закрито, вместо да се насладите на цъфтежа на любимите си растения. Затова вероятно ще ви харесат някои от следните творчески проекти за градинарство на закрито:

 

Отглеждайте кълнове в буркан

Вкусните, хрупкави и пикантни малки зелени нишки, които ядем в сандвичи и салати, са едни от най-лесните зеленчуци за отглеждане и могат да растат дори на най-миниатюрни места, без достъп до слънчева светлина или открито пространство. Всичко, от което се нуждаете, е голям стерилизиран стъклен буркан, парче тензух, вода, шепа семена и няколко дни. Може да закупите семената онлайн или от био магазините. Кълновете от люцерна са най-разпространените, но можете да добавите и микс от репички и зеле, или каквото пожелаете.

 

Направете си растителен терариум

Ако понякога се чувствате като пещерен обитател, защото апартаментът ви е малък и тъмен, това не означава, че не можете да култивирате зеленина в него, за да го направите по-уютен. Терариумите са чудесен вариант за градинарство на закрито, в помещения, които не разполагат с добра естествена светлина. Мъхове, папрати и пълзящи лози копнеят за хладна, тъмна, влажна среда. Потърсете си стъклен съд, в който да започнете проекта си и после се снабдете с чакъл, мъх и папрат за разсад.

 

Отгледайте деликатни микрорастения и ядливи цветя

Вкусните микрозеленчуци са неизменна част от аранжировката на ястията в изисканите ресторанти. Защо да не превърнете вашата вечеря у дома в гурме преживяване? Деликатните растения могат да бъдат отгледани в плоска плитка тава. Ще имате нужда от семена и почва. Микрозеленуците са готови за консумиране веднага, след като се покажат и започнат да фотосинтезират - което означава, че ще ви е нужен слънчев прозорец.

 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане