GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / 27 000 пластмасови шишета направиха розов британск...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

27 000 пластмасови шишета направиха розов британския бряг

27 000 пластмасови шишета направиха розов британския бряг

Оказа се, че цели 27 000 ярко-розови шишета – смята се, че са за препарата Vanish – са били изхвърлен на брега. Това предизвика предупреждения относно състоянието на дивата природа в района поради потенциално токсичното съдържание на бутилките.

MailOnline съобщи, че ярко-розовите бутилки са били „разпръснати по целия … пясък, докъдето може да стигне погледът“. Очаква се още бутилки да пристигнат на брега в близките дни, съобщи Националния тръст (който е собственик на плажа).

Много от бутилките са пълни, но някои са протекли, каза говорителката на Съвета на Корнуол. Както може да се види от снимките, съдържанието на сапунена течност от бутилките е покрило бреговата линия с пяна.

Еколози коментираха пред Би Би Си, че близките заливи в региона също са засегнати.

Въпреки че много хора се включиха доброволно в почистването на пластмасовия порой, гражданите бяха предупредени да стоят настрана.

„Съветваме обществеността да държи децата и кучетата на безопасно разстояние от бутилките“, каза говорителката на Съвета на Корнуол. „Не е желателно да се правят опити да се събират бутилките“.

В блог пост организацията „Сърфисти срещу канализацията“ предупреди за вредното съдържание на бутилките.

Районът се наблюдава от Агенцията за защита на морския живот и крайбрежията. Тя издаде и предупреждение за опасност за дивия живот, тъй като съдържанието на сапун може да бъде вредно за морските обитатели, съобщава MailOnline.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане