GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Био Еволюция / 100% органични татуировки подпомагат древните плем...

Любопитно

Био Еволюция

Био Еволюция

100% органични татуировки подпомагат древните племена

1 2

До днес. Канадската компания Inkbox, отскоро на пазара, настоява, че е открила формула, която издържа повече от две седмици. За да направи новината дори още по-добра, компанията използва 100% органично мастило, което извлича от плодове, растящи в джунглите на Панама.

Процент от приходите си изобретателните предприемачи даряват на инициативата Darién - неправителствена организация, която защитава интересите на местните индиански племена ембера и куна през последните 30 години. Базирана в Индиана, инициативата включва закупуване на селскостопански машини и обучава местните как да ги използват, повторно залесяване на околните райони, изграждане на градски център и поощряване на децата да ходят на училище, оказване на помощ при бедствия. "Тези племена са боядисвали кожата си с месестата сърцевина на плода Americana Genipa в продължение на хиляди години. Това ни вдъхнови за създаването на органичните временни татуировки и даде ценни идеи за формулата на мастилото ни" - пишат от Inkbox. Те подчертават, че връзката им с благотворителната инициатива "гарантира, че  ще сме отговорни при брането на плодовете и ще имаме грижа освен да взимаме, и да върнем нещо обратно на общността."

Типичният комплект съдържа няколко части, сред които шаблон за многократна употреба, памук със специална формула, който се поставя върху готовата татуировка, и тънко фолио, което да държи всичко заедно "като в прегръдка". Има 300 дизайна, от които може да се избира, но можете да поръчате и уникална татуировка по ваш дизайн. Самото поставяне на мастилото отнема 10 минути, но се нуждае от още 12 часа, за да се настрои към органичните съединения в епидермиса, ефективно превръщайки структурните протеини от най-горния му слой в черни. Получената татуировка е безопасна за кожата и за всички възрасти. "Ние поехме по трудния път. Можехме да направим нашата форула синтетична, но искахме да създадем натурален продукт, който е безопасен и органичен" - казват от Inkbox. Което наистина е рядко срещано явление в бизнеса с татуировки.

 

 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане