GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / “Зелената банка“ на Ню Йорк стартира с 210 млн. до...

Бизнес

Новини

Новини

“Зелената банка“ на Ню Йорк стартира с 210 млн. долара финансиране

“Зелената банка“ на Ню Йорк стартира с 210 млн. долара финансиране

„Зелената банка“ на Ню Йорк в крайна сметка се очаква да има капитал от 1 млрд. долара, за да инвестира заедно с частния сектор в областта на възобновяемата енергия, енергийната ефективност и други проекти за нисковъглеродни технологии.

В четвъртък губернаторът Андрю Куомо потвърди първоначалната сума от 210 млн. долара финансиране за Зелената банка, от които 165 млн. са от неразпределени държавни средства като допълнителни такси към сметките за комунални услуги, които държавата вече събира за програми за енергийна ефективност. 45 млн. долара пък идват от регионална инициатива за схема за търговия с емисии на парникови газове.

Губернаторът заяви, че банката вече е на път да започне своята работа и може да започне да предлага първите си заеми и други финансови продукти в началото на 2014 година.

Куомо разкри плановете за „Зелена банка“ през януари тази година като ход, предназначен да стимулира кредитирането на зелени проекти, като същевременно намалява необходимостта от субсидии за зелена енергия в дългосрочен план. През следващите 20 години банката може десеткратно да увеличи размера на частния капитал, който се влага в нисковъглеродни проекти.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане