GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Ябълковият оцет обективно...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Ябълковият оцет обективно

Ябълковият оцет обективно

Днес е разпространено вярването, че ябълковият оцет е напълно естествен, безопасен и лечебен продукт, който може да помогне за болно гърло, акне, да излекува диабета ви и други. Ако сте скептични, е разбираемо, затова ето какво подкрепя науката със сигурност:

1. Ябълковият оцет спомага за поддържането на стабилни нива на кръвната захар

Повечето оцети съдържат в себе си съставки, които помагат за регулирането на нивата на кръвната захар. Прекалено високите и ниските нива на кръвната захар усещаме като прилив на енергия и отпадналост. Това може да обясни защо хората твърдят, че ябълковият оцет помага на диабетици, но това още не е доказано.

2. Ябълковият оцет се бори с бактерии

Още от времето на древните гърци ябълковият оцет се използва за борба с инфекции, а в днешно време достатъчно проучвания показват, че той наистина има антибактериален ефект. Все пак не трябва да се използва директно, защото е силно киселинен и директното му изливане в отворена рана или в ухо за лекуване на ушна инфекция може да доведе до повече вреди, отколкото ползи.

3. Ябълковият оцет може да помогне за ужилвания

За разлика от отворените рани, ябълковият оцет може да се прилага директно при ужилвания и да има силно позитивни резултати от това. Той деактивира частите на медузата, които са останали по кожата, за да инжектират отровата си.

Засега обаче не е ясно дали ябълковият оцет по някакъв начин помага за здравето на кожата, дали унищожава брадавиците или изчиства пърхота (особено сравнено със специално създадените за тази цел препарати). Тоест ябълковият оцет има позитивни ефекти, но не трябва да се забравя, че в големи дози може да се използва и за отрова. Когато използваме такива вещества за кожата или за здравето си, винаги трябва да сме внимателни.

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане