GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Шоколадов мус с тиква и парченца какаови зърна...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Шоколадов мус с тиква и парченца какаови зърна

Шоколадов мус с тиква и парченца какаови зърна

Рецепта:

1 кг тиква

150 г кулинарен шоколад или какаова паста

100 г краве или кокосово масло

1/4 чаша сурови какаови зърна

мед на вкус

Приготвяне:

1. Обели тиквата и я нарежи на кубчета. Залей с вода и я свари. Отнема около 15-30 минути, според размера на кубчетата тиква.

2. Излей водата и остави да изстине.

3. Междувременно разтопи във фурна или на водна баня кулинарния шоколад, маслото и меда.

4. Натроши какаовите зърна на малки парчета.

5. Когато шоколадът и маслото са втечнени и тиквата охладена, събери всичко на едно място и пасирай, докато не получиш фина хомогенна смес. В случая използвах пасатор, но може и в кухненски робот.

6. Опитай да вкус и добави още мед, ако се налага.

7. Изсипи в чаши, като поръсваш от време на време с натрошените какаови зърна.

8. Съхранявай в хладилник и консумирай с мярка.

 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане