GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Чудовищни соларни паркове...

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Чудовищни соларни паркове

Чудовищни соларни паркове

Соларните паркове трябва да бъдат разработвани върху стари промишлени обекти, бивши летищни терени, да бъдат защитени от погледа с жив плет и зеленина, заяви Грег Баркър пред британското еко-издание BusinessGreen. Силно видимите фотоволтаични масиви са „много лоша новина“ за индустрията, добави Баркър.

Баркър написа писмо до главните изпълнителни директори на няколко фирми миналия месец, като подчерта значението на слънчевата индустрия за постигането на целите на Великобритания за възобновяеми енергийни източници. Той обаче обеща да „се справи“ с неподходящите разработки в провинцията.

Писмото предизвика загриженост сред някои разработчици, че правителството се стреми да спре големите проекти, особено след като секретарят Ерик Пикълс наскоро се намеси за спирането на една слънчева ферма в Съфолк през октомври.

Индустрията се старае да изгражда слънчеви ферми в съответствие с насоките за най-добрите практики в света, включително с мерки за подкрепа на биологичното разнообразие и разработване на двойна употреба на терените – заедно със земеделие.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане