GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Четирите правила на френския грим...

Здраве

Интересно

Интересно

Четирите правила на френския грим

Четирите правила на френския грим

Гримът на французойките може да се приеме с лекота като "еко", поради своята пестеливост, минимализъм и простота. Ключово за него е да поддържате здравето на кожата си и да се уверите, че гримът ви само подчертава лицето, без да го "надвива". Продуктите, които използвате, никога не трябва да са в прекомерно количество, или твърде ярки. Трябва да внимавате за баланса и знаете как да постигнете умерено разнообразие.

 

Правило 1: Грижа за кожата

Ако искате да изглеждате невероятно, дори когато носите съвсем умерен грим, кожата трябва да е безупречна. Това се постига не само с внимателна грижа, но и с постоянство, което остава неизменно дори в екстремни обстоятелства (никакво заспиване с грима след парти!). Французойките включват и грима в грижата за кожата - хубавият фон-дьо-тен трябва да съдържа съставки, които са полезни за кожата и предпазват от вредното въздействие на UV-лъчите.

 

Правило 2: Здравословен блясък

Френските жени винаги помнят правилото, което много жени по света забравят - че гримът трябва само да засили красотата, не да я покрие. Няма нищо по-красиво от здрав, естествено изглеждащ блясък. Това може да означава докосване на светъл руж или бронзант, но гримът трябва да изглежда естествено. Отличен пример в това отношение е Жулиет Бинош.

 

Правило 3: Баланс, баланс, баланс

Във френския грим има стриктно правило за баланса. Силно подчертани устни в ярък цвят вървят с неутрален грим на очите. Опушени очи означават червило в телесен цвят. Всичко трябва да е пропорционално, в противен случай гримът изглежда прекомерен и доминира лицето (което според френските правила за красота е върховен грях).

 

Правило 4: Вариации в грима

Поддържането на разнообразие във външния вид, способността за игра и изненада, е от ключово значение за френския чар. Постоянното поддържане на един и същи грим може да доведе до отегчение. Това не означава, че гримът трябва драстично да се променя. Но може да варира в зависимост от сезона - като например зимата да вдъхнови силна очна линия и по-метални тонове, а пролетта да дойде с розов руж и червило за свежо излъчване. Промяната в рутината на гримиране е свеж и забавен начин да прегърнем новия сезон и да привлечем вниманието.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане