GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Черни миди на пара със сос песто...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Черни миди на пара със сос песто

Черни миди на пара със сос песто

Рецепта:

2,5 кг черни миди

60 г листа от пресен босилек

30 г едро нарязани орехи

5 скилидки чесън

120 чери доматчета

черен пипер и сол

3 големи глави лук шалот

100 мл зехтин

240 мл сухо бяло вино

Приготвяне:

За да приготвите пестото смелете в кухненски робот босилека, 1 скилидка чесън и орехите. Добавете  зехтина и отново смелете.  Нарежете на ситно лука и 4 нарязани скилидки чесън и ги запържете в лъжица зехтин до златисто. Добавете бялото вино, морска сол и зехтин и загрейте отново. Добавете мидите и варете с бъркане 1 минута. Сложете капака и ги оставете да врят 8 минути, като периодично разбърквате, докато мидите се отворят. Отворените залейте с пестото и доматите и хубаво разбъркайте, за да се разнесат равномерно. Сервирайте в купички.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане