GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Чанти от ананасови листа актуални през пролетта...

Любопитно

Еко тенденции

Чанти от ананасови листа актуални през пролетта

Чанти от ананасови листа актуални през пролетта

Тоалети и аксесоари от материя, направена от листа на ананасови насаждения в Бангладеж, завладяват въображението на модните маниаци за пролетния сезон. Стартирали като съвсем малка компания, "Tripty" са на път да разширят дейността си с нова колекция. Акцент е поставен върху чантите, които са леки, ефектни и унисекс. Чантите са боядисани с багрила изцяло на растителна основа, по "рецепта" на местното население.

Люк Суонсън и Брук Макевър са работили в Бангладеж по време на зловещо произшествие в Рана Плаза. 8-етажна текстилна фабрика се срутва и погубва живота на 1127 човека. 2500 са ранени. Трагедията разтърсва цял свят и поставя множество въпроси за бъдещето на текстилната индустрия, която разчита на стоки, произведени в Бангладеж, а плаща на работниците нищожни заплати и ги принуждава да работят в мизерни условия.

Това кара двамата бъдещи собственици на "Tripty" да основат компания, която се грижи за местните хора. Те им осигуряват добри условия на труд и дълго обучение, което да им даде не само "инструменти" за работа, но и информираността да се борят за правата си. На Бенсън и Макевър също им хрумва интересната идея да ползват местен ресурс, който е почти неизчерпаем - листата от ананасовите дървета. Посредством множество обработки, този страничен продукт се превръща в текстил и кожа, от които се произвеждат облекла и аксесоари. Според тях бъдещето на модната индустрия се крие именно в подобни оригинални формули за производство на красиви вещи, което не изтощава природата и уважава човешкия труд.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане