GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Целувка с предпазител...

Здраве

Интересно

Интересно

Целувка с предпазител

Целувка с предпазител

Стоп, махни се! Натрапчивият спомен размаза романтиката и върна преживяното в разгара на миналото лято – раздиращо разстройство, неописуеми коремни болки, разцепваща се глава…

Не, това вече няма да се повтори! Кутийката ПроВиотик е в дамската чанта. След като ми излезе през носа, вече знам. Морето е прекрасно, но наред с това нарастват всички рискове. Горещините, влагата, купищата народ отвсякъде, наред с алчността на ресторантьори и всякакви бизнесчета, които пестят от качество, хигиена и елементарни условия, са най-благодатната почва за развитието и разпространението на лошите бактерии. А едни от най-гадните бактерии – хеликобактерите, се предават даже с целувка...

Но вече знам, че както има лоши бактерии, така има и добри бактерии, които се грижат не само за нашето самочувствие, но и потискат и унищожават лошите. И за щастие най-добрата от добрите бактерии е българска - Lactobacillus bulgaricus. През 1912 г. статия за огромния брой столетници в България, написана от Ню Йорк Таймс, посочва именно българското кисело мляко и неговата тайна съставка – Lactobacillus bulgaricus за причината баба Василка да е достигнала 126 годишна възраст, а синът й Иван – до 101. По онова време в България е имало 6 пъти повече столетници на глава на населението, отколкото е имало в развити държави като САЩ! И така, българската бактерия Lactobacillus bulgaricus залага основите на съвременните пробиотици.

И сега обаче възниква един въпрос: тази бактерия вирее в кисело мляко, което пък ще рече, че в пробиотика, който ще взема, ще има остатък от млякото. А аз съм алергична към лактоза... Тогава се сетих как ме успокоиха в био магазина, че единствено специалният щам на ПроВиотик - GLB44 от същата добра бактерия Lactobacillus bulgaricus, е извлечен от кокиче и е отгледан в чист зеленчуков сок. Отново се подсетих защо взех точно този пробиотик. Даже го препоръчах на най-добрата ми приятелка – тя пък има алергия към соя.

Въобще, оказва се, че ProViotic е единственият пробиотик без никакви странични ефекти, преминал задълбочените изследвания на най-реномираната медицинска лаборатория в Харвард. Затова и не е случайно, че е толкова популярен в Ню Йорк.

 Съзнанието ми отново се върна замечтано към ритмите в плажния нощен бар. Шотове с приятелки – какво по-хубаво, особено ако е текила! Но на следващия ден – тежко ни и горко... Сигурно нямаше и да стигнем до плажа... Най-много да хапнем нещо мазничко, в разрез с всички диети, само и само алкохолът да излезе по-бързо и да се почувстваме достатъчно добре, за да си покажем носовете от хотелската стая. А с моята язва – не ми се мисли! Алкохолът и мазното хапване от край време са най-добрите предпоставки да се възпали язвата и после болниците са единственият ми шанс.

Пак започнах да мисля за ПроВиотик-а, за който бях толкова доволна, че си купих. Преди няколко дни в Бургас разбрах, че се е провел форум, на който прочутият български гастроентеролог  проф.           Б. Владимиров разказал как именно моя пробиотик – ProViotic, е тестван в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ върху няколко десетки души, които страдат от Helicobacter Pylori (бактерията-причинител на язви) и  94% от тях са се подобрили, дори без намесата на антибиотик или друг силен препарат!

Вече багажът ми е готов. Спокойна съм, че всичката текила, мазна храна и дори целувката с незнаен красавец, няма да ме съборят и ще се насладя на всеки миг на морето без притеснения! Накрая ще се прибера здрава, а не както всяка минала година.

Ще има ли и твоята морска история happy end? Или ще е едно безкрайно разстройство и подут корем? Не гадай, а си вземи ПроВиотик - точно като мен. Виж защо още на: http://proviotic.bg/


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане