GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Цветовете на 2016 - розов кварц и безоблачно синьо...

Здраве

Интересно

Интересно

Цветовете на 2016 - розов кварц и безоблачно синьо

Цветовете на 2016 - розов кварц и безоблачно синьо

В края на 2015-та дизайнерите, които дават тон на горещите тенденции в модата, козметиката и интериорния дизайн, обявиха два цвята за пръв път в историята - розов кварц и безоблачно синьо.

От Pantone заявиха, че мотивът им зад това решение е бил да създадат усещане за баланс и мир, защото живеем в напрегнат свят, в който нуждата ни да се чувстваме сигурни и отпуснати е по-силна отвсякога. Розовият кварц - фин нюанс на розовото, който според дизайнерите "е убедителен, но нежен цвят, който внушава състрадание и усещане за спокойствие", е съчетан с безоблачното синьо, хладен нюанс, който "успокоява и дава обещание за почивка и релакс, дори в бурни времена".

С дуализма при избора си на цветовете на 2016-та от Pantone също са имали предвид половите предпочитания, когато става въпрос за дизайн. "В много части на света наблюдаваме размиване на разликата между половете, когато се отнася до мода, което повлия на много области на дизайна", заяви Летрис Айсман, изпълнителен директор на PantoneColorInstitute. "Нашият подход към цветовете съвпада с обществените движения за равенство между половете и флуидност."

Според очакванията на Айсман, двата цвята ще имат огромно присъствие в модата на 2016-та, независимо дали самостоятелно или под формата на флорални щампи и цветни блокове. Те ще намерят своето място в козметичните продукти като сенки за очи и лакове за нокти. В интериора розовият кварц и безоблачното синьо ще се преплитат на килими, тапицерии или пана за стените. Въпреки че нежните тонове веднага може да накарат някого да си мисли за обзавеждане на бебешка стая, Айсман е категорична: "Това не са бебешки цветове. Много по-смели и категорични са."


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане