GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Художничка прави красиви скулптури от пластмасови ...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Художничка прави красиви скулптури от пластмасови бутилки

1 2

Тези невероятни скулптури дават нов живот на хиляди пластмасови бутилки, които чешката художничка събира от цял свят. Колекцията, наречена PET-ART, показва всевъзможни видове животни и растения, като се започне от бодливи кактуси и се стигне до палави прилепи. 

Художничката Рихтерова изобщо не си е мислела за послания относно околната среда, когато преди години за първи път започнала да прави скулптури от пластмасови бутилки. Просто започнала да експериментира с бутилките през 2004 г., след като открила, че те лесно могат да се моделират чрез топлинно въздействие. По-късно, казва тя, това се превърнало в „мания … в продължение на много години“. Сега, десетилетие по-късно, ря вече е събрала над 3000 PET шишета от 76 страни по света и е изработила стотици красиви скулптуриот бутилки.

Животинските и растителните скулптури на Рихтерова представляват само част от работата й с рециклирани пластмасови бутилки от PET. Освен тях художничката е изработила и цяла колекция от красиви осветителни тела и полилеи, които изглеждат така, сякаш са изработени от стъкло.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане