GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Фън Шуй / Фън шуй за балкони и тераси...

Здраве

Фън Шуй

Фън Шуй

Фън шуй за балкони и тераси

Фън шуй за балкони и тераси

Терасата и нейното оформление пряко отразяват личността на обитателите на дома, тяхната отвореност към външния свят и представата им за релаксация.

Вашата тераса е празна? Или я използвате за съхранение на непотребни вещи?

Обърнете внимание на подреждането и знайте, че Фън шуй счита терасата за разширение на дома. Това е част от дома на открито пространство, което се добавя към основната част от жилището. Географското ориентиране на балкона влияе на живота ви и чрез него можете да промените благотворно отношенията в семейството и да засилите благополучието на членовете му.

Ако балконът на вашата дневна е с изглед към оживена и шумна улица, създайте атмосфера Ин с дървени градински мебели или подови плочи от камък или бетон. Тъй като това са Ин материали, ще ви създадат спокойствие. Поставете в дървени саксии висящи растения или роза на пергола около прозореца, ако сте на Изток, или ако изложението е Югоизток – сложете един фонтан, който да тече постоянно. Той ще ви донесе изобилие и просперитет.

Ако вашият офис има балкон и имате нужда от динамика, енергия и вдъхновение, изберете правоъгълни саксии и поставете растения със заострени листа (силна Ян) и ярки цветове – червено и лилаво. Можете да поставите също мебели в ярки и разнообразни цветове, за да се засили творческата Чи.

По отношение на местоположението на местата за сядане, скарата или барбекюто и растенията, е необходимо да се спазят някои основни изисквания:

Места за сядане

Масата и столовете трябва да се поставят в защитен кът, т.е. да не се намират на пътя на въздушното течение. Идеалният случай е една ъглова стена. Когато това не е възможно, можете да използвате столове с висока облегалка или параван, тъй като това ви осигурява защита. Страничните стени също трябва да са преградени, а гледката напред да остане свободна.

Скара

Скарата или барбекюто са винаги добре дошли на терасата, с едно изключение – те не подхождат на балкон със северозападно изложение. Северозападът символизира главата на семейството. Поставянето на скара на такова място е източник на възможни опасности, дори може да се застраши финансовата сигурност на дома. Не е необходимо да се откажете от грила, когато балконът или терасата ви са ориентирани на северозапад. Трябва да се направи таблицата Па Куа на целия дом, включително и балкона, така че накрая скарата да намери своето благоприятно място за разположение.

Растения

Всички растения трябва да бъдат избрани въз основа на местоположението и засадени според техните нужди. Защото само растения, които се чувстват комфортно и растат жизнени, могат да разпространяват положителна енергия.

Съвети за подреждане на балкона и терасата

• Поддържайте чисти мебелите на вашия балкон и чистете редовно увехналите листа и мъртви насекоми.

• Не използвайте откритото пространство за склад.

• При инсталирането на обзавеждане на балкона се уверете, че е достъпно отвсякъде. Това не е само практично, но и улеснява потока на енергия.

• Комбинирайте прости и ярки цветове и груби и фини структури. Примерно дървената маса пасва перфектно на теракот.

• По отношение на формите - маси и столове със заоблени ъгли осигуряват хармония на балкона и терасата. Когато пространството е ограничено, така се избягват несъзнателни наранявания и се улеснява течението на Чи.

• Избягвайте отразяващите повърхности, като бели пластмасови маси, които са и твърде неприятни за очите.

• Незабавно отрязвайте увехналите цветя и листа, отстранявайте мъртвите растения. Колкото вашите растения са по-здрави и жизнени, толкова повече положителна енергия ще бъде привлечена във вашия дом.

• Премахнете острите растения като някои палми, кактуси и треви, защото изразяват заплаха.

  • Можете да намалите шума на балкона, поставяйки декоративни малки храсти или завеси в посоката, от която идва звукът.
  • Ако имате малък балкон, избирайте растения в светъл цвят.

 

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане