GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Футуристичен интелигентен град в Париж ще е изпълн...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Футуристичен интелигентен град в Париж ще е изпълнен със зелени небостъргачи

Футуристичен интелигентен град в Париж ще е изпълнен със зелени небостъргачи

Интелигентният град на Калебо бе изготвен като част от „Климатичния енергиен план на Париж“. Проектът показва как през 2050 г. Париж би могъл да прегърне устойчивостта и да създаде по-здравословно бъдеще за поколенията след нас, запазвайки своята историческа естетика и удовлетворявайки енергийните си цели в дългосрочен план.

Планът на Калебо за смарт-града Париж включва огромна „Планинска кула“ и много други зелени небостъргачи, вдъхновени от природата, които се вписват в рамките на съществуващите структури на града. Сградите се възползват от редица зелени стратегии за строителство, включително пасивно отопление и охлаждане, преработка и използване на дъждовната вода, живи зелени стени, които вливат свеж въздух в оживения метрополис. Планът също така интегрира обществени градини и зелени площи, насърчавайки на жителите да внесат някои аспекти на живота от селските райони в градското царство.

В проекта пространството и материалите се използват по най-ефективния възможен начин. Например „кожите“ на кулите, подобни на пчелни пити, служат и като генератори на слънчева енергия, които събират слънчеви лъчи и произвеждат биогорива. „Фило-светлини“ озаряват града и произвеждат енергия чрез вятърни турбини.

Кулите са замислени като постройки със смесено предназначение, насърчавайки интеграцията между бизнес, жилищни и търговски зони. Това би трябвало да намалява нуждата от транспортиране, намалявайки и разходите на гориво и вредните емисии на града.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане