GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Дестинации / Удивителен музей от Кенго Кума ще бъде вграден в п...

Дестинации

GoBIO пътува

Удивителен музей от Кенго Кума ще бъде вграден в пещера в Манила

1 2

Музеят ще бъде заобиколен с буйна зеленина, подобо на оазис, и ще си има даже изкуствена клисура, създавайки невероятно противопоставяне с градските улици в Манила.

Разположен на ъгъла на две улици, атрактивният музей разкрива своя вход, подобен на пещера, чрез масивка каменна арка, покрита с тучна растителност. Вътре почти всяка повърхност е покрита с буйни тропически насаждения, които ще обрастат около водопадите и езерата в клисурата. Естетиката на джунглата е вдъхновена от поредижата изложби в музея, които ще започнат с неолитния период на Филипините.

За разлика от дивия вид на входа, интериорът е по-съвременен музей с изчистени линии, умерена цветова палитра, златни повърхности с тъканна текстура и стъклени парапети, а ескалатори се спускат към подземните галерии. Магазинът за музей и ресторант се намира на нивото на улицата. “Стремежът на този музей е да предложи на своите посетители преживвявяне, свързано с културното наследство а Филипините, като се започне от неолита”, заяви фирмата. “Въз основа на тази концепция ние се постарахме да изградим естествен и органичен музей чрез комбиниране на вода и зеленина в пространство с формата на пещера, обратно на традиционния образ на музеите като затворени кутии. Също така това е е опит да се съживи “съжителството“ на природата и историята в градската среда”.Музеят, пещера, джунглата, растителност

Още теми от Дестинации

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане