GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Земеделски производители / Три евро-страни вземат 3 млн. евро от ЕС за популя...

Бизнес

Земеделски производители

Земеделски производители

Три евро-страни вземат 3 млн. евро от ЕС за популяризиране на биопродукти

Три евро-страни вземат 3 млн. евро от ЕС за популяризиране на биопродукти

Надявам се, че тези програми ще допринесат за повишаване на потреблението и продажбите в тези трудни времена“, коментира комисарят по земеделието Дачиан Чолош. „През последните 5 години ние станахме нетен износител на селскостопански продукти, като стойността на износа нараства по-бързо от обема, тъй като потребителите в други части на света ценят традициите, стандартите за качество и вкусовете на Европа. Тези нови инициативи ще допринесат за по-нататъшното укрепване на нашата репутация.“

Белгия е предложила 3-годишна програма за биопродукти на стойност 1,35 млн. Евро. От ЕС тя ще получи съфинансиране в размер на 675 000 евро. Френската програма е на обща стойност 3 439 663 евро, от които ЕС ще покрие 1 719 832 евро. Една от трите предложени програми на Полша също е за биопродукти и е на стойност 1 734 487 евро. Съфинансирането от ЕС е 867 245 евро.

България, макар да има превъзходни биологични продукти, не участва с програма за популяризирането им. Вместо това страната ни ще получи помощ за насърчаване на млечните продукти и очето месо. Стойността на програмата е 3 577 371, ЕС ще даде 1 788 686 евро.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане