GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Дестинации / Трима младежи пътуват от Бангкок за Париж с електр...

Дестинации

Еко дестинации

Трима младежи пътуват от Бангкок за Париж с електрическа триколка

Трима младежи пътуват от Бангкок за Париж с електрическа триколка

Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в IAE, Училището по мениджмънт в Tулуза, Франция, двама от тях имат дипломи от Колежа по мениджмънт на водещия Университет Махидол в Бангкок. Като част от последната година на обучението си създават неправителствена организация, която цели популяризацията на електромобилността.

През юли тази година тримата тръгват от Бангкок на път за Тулуза с тайландски тип електрическа триколка тук-тук. Количката е проектирана в Холандия, а произведена в тук-тук фабрика в Тайланд. Оборудвана е със соларни панели. Движи се с до 70 км в час. Може да измине 350 км с едно зареждане. Поема 400 кг или седем души.

Целта на младежите е да покажат на света, че трябва да се насочи към електромобилността. Пътуването им ще продължи общо 20 000 километра и ще трае 120 дни. През това време младежите ще преминат през 15 страни, включително България. Крайната им цел е Париж, където от 30 ноември до 11 декември ще се състои Световната конференция на ООН за климатичните промени. Карен, Реми и Лудвиг ще участват в нея и ще споделят впечатленията си от електромобилното си пътуване през Азия и Европа.

Гледайки на света от електробомилната си триколка през дългите дни на пътуването си, тримата зелени пилигрими искат също така да създадат мрежа от хора и общности, за които са важни развитието на устойчива мобилност и опазването на природата. В лицето на БАЕПС те срещат партньор и единомишленик.

Зелените пилигрими вярват, че електрическата енергия ще бъде в дългосрочен план ключова за мобилността на хората и ще промени живота на много от тях към по-добро. Тези, които искат да знаят как напредва смелото им пътешествие, могат да ги следят в реално време тук.


Още теми от Дестинации

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане