GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Тоалети от веган кожа ще носим през пролетта...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Тоалети от веган кожа ще носим през пролетта

1 2

Дизайнерско дуо от две сестри от индийски произход показа новата си колекция от одобрени от PETA веган шорти, веган кожена пола с ресни и туника от веган сатен. Меган и Коми Вора казват, че са стартирали своя бранд "Delikate Rayne", защото искат "да слеем нашата любов към модата и животните в нещо осезаемо." Тяхната любов се проявява ярко в създаването на висококачествена кожа, която е произведена без да пострада нито едно животно, за разлика от многобройните си алтернативи.

Дрехите имат за цел да запълнят празнина на пролетната модна сцена. Трудно е да се намерят дрехи, които са устойчиви и веган, които да изглеждат луксозни и едновременно с това - на достъпни цени. Това е посоката, в която работят съвременните еко дизайнери. "Да бъдеш в състояние да създадеш дрехи, които обединяват любовта към лукса със състраданието и етиката, допълва нашия начин на живот" - казват сестрите. Те се опитват да провокират хората да мислят повече и да се осведомяват за екологичните проблеми, които модната индустрия създава.

Основателките на компанията от дълги години са вегетарианки. Наскоро те са преминали в групата на веганите, което още повече ги стимулира в тяхната дизайнерска работа. "Delikate Rayne"  е нагдадена с наградата "Веган на годината" за изключителна креативност


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане