GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Тесла обявява нов модел автомобил ...

Бизнес

Новини

Новини

Тесла обявява нов модел автомобил

Тесла обявява нов модел автомобил

Основаната през 2003 година компания стана световно известна с луксозните си електрически автомобили, които спестяват емисии на вредни газове в системата, освен че предоставят възможност ползвателите им да изминават много повече километри преди да се наложи да зареждат отново.

Засега Тесла продава само един модел – Модел S, седан с 4 врати, чиято подобрена версия миналата седмица печели най-високите оценки в историята, давани на автомобил, от независимата група Consumer Reports, която дава оценки на различни коли, електроуреди и други. Изложената версия печели оценка 100/100, а оценяващите отбелязват, че никоя друга кола не се е представяла толкова добре на тестовете, създадени от групата, и е иновация, прекрачваща досегашните граници на успехи в представянето и горивната ефективност. В края на този месец започва продажбата на дългоочаквания и широко поръчван предварително нов модел на компанията – Модел Х. Модел X е създаден с повече пространство и седем пътнически места, освен че е напълно електризиран, а съвсем скоро компанията обяви възможности за персонализация на поръчаните коли от Модел Х, които се очакват да бъдат доставени в края на този месец. 

Обявеният нов модел – Модел 3, ще бъде представен през март 2016, когато ще започнат да се приемат и ранни поръчки за модела. Моделът, представян като по-евтин и достъпен, се очаква да струва около 35 хиляди долара, около половината от цената на популярния Модел S. Масовото производство на новия модел зависи от успеха на сегашните начинания, които групата на създателя на Тесла, Илон Мъск, са започнали в момента, например мултимилиардната ‘Гигафабрика’ за произвеждане на акумулатори. За да започне производството на Модел 3, Гигафабриката трябва да е напълно функционална. 

Модел 3 ще бъде по-компактен от предишните два, и ще е седан както модел S. 


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане