GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Зелена Звезда / Тайната на Кайли Миноуг...

Любопитно

Зелена Звезда

Зелена Звезда

Тайната на Кайли Миноуг

Тайната на Кайли Миноуг

Гледайки неостаряващата кожа и свежия външен вид на 46-годишната Кайли Миноуг, човек почти се изкушава да повярва в чудеса. Как е възможно една известна жена, минала през кошмара на рака на гърдата и през няколко емоционални бури на приключващи големи любови, да изглежда винаги толкова жизнерадостна, силна, и, нека си го кажем направо - почти с 20 години по-млада от реалната си възраст?

Според някои журналисти това се дължи на изключително силния дух и дисциплина на звездата, които ѝ помагат да се изправи дори след най-жестоките удари на съдбата. Според други пък причината е в употребата на натурална козметика, воденето на здравословен начин на живот и вниманието към околната среда и въздействие ѝ върху човешкото тяло. По време на интензивния си и продължителен творчески път, Кайли Миноуг не само прави впечатление със своята отдаденост на работата, но и с умението да използва своето влияние на знаменитост, за да дава личен пример за еко съобразен начин на живот. Певицата кара хибридна кола, промотира собствен бранд за органична козметика, живее в екологичен дом, където засажда дръвчета и подпомага отглеждането на редки животни, подкрепя каузи, свързани с опазването на биоразнообразието и водното богатство на планетата.

Кайли Миноуг се снима във филми от 11-годишна. Звездата ѝ обаче изгрява през 80-те години на миналия век с участието ѝ в австралийската сапунена опера „Съседи“. След това тя продължава своята кариера като поп-изпълнителка. Тя подписва договор с британските композитори и продуценти Сток, Ейткън и Уотърман и представя редица световни хитове. Когато обаче се отделя от тях през 1992 г., макар и смела и провокативна в проектите си, тя има няколко трудни години, опитвайки се да открие своето собствено място в шоубизнеса като независим изпълнител и композитор. След упорита работа резултатите са повече от удовлетворителни. През 2000 г. тя възвръща славата си на поп-денс изпълнителка и става известна с провокативните си музикални клипове и скъпоструващите си концерти на живо.

Турнетата ѝ са повече от успешни, Кайли се чувства като в приказка. Но всяка приказка има и хубави, и лоши моменти. Звездата отново навлиза в тъмен период в началото на месец май 2005 година, когато преди рождения ѝ ден, в разгара на турне, е диагностицирана с рак на гърдата. Тя обявява, че ѝ предстои операция и евентуално лечение. Оставащите концерти в Австралия и Южна Азия са отменени, като е обявено, че парите от билетите ще бъдат върнати. Феновете обаче обожават Кайли и като пожелание за скорошното ѝ възстановяване, не ги връщат. Направени са хиляди сайтове, които събират благопожелания за Кайли и се молят за оздравяването ѝ. Самата тя не веднъж изпраща електронни съобщения до почитатели си, като им благодари за подкрепата. В крайна сметка тя претърпява освен операцията и лечение чрез химио- и радиотерапия, което приключва едва в началото на 2007 г.

През цялото време освен на милионите фенове Кайли има опората и на своето семейство и на приятеля си Оливие Мартинес. Следва обаче нов удар - раздялата с нейния възлюбен, с когото много пъти е спекулирано, че певицата ще сключва брак. Звездите официално потвърждават, че не са вече двойка, но подчертават, че остават "много добри приятели". Миноуг признава, че дължи много на Мартинес, който я подкрепял в най-тежките моменти при лечението ѝ от рак.

"Той е най-достойният мъж, когото съм срещала някога", заявява Миноуг. Години по-късно медиите са убедени, че тя все още има чувства към бившия си приятел и твърдят, че приема тежко новината за раждането на детето му от Холи Бери.

Всичко това обаче не пречи на звездата да се завърне триумфално на сцената през 2007-ма година с нови концерти и албум. Оказва се, че по време на лечението си тя е написала по-голяма част от парчетата за него. В края на годината Кайли изпълнява и оставащите концерти от спряното си турне като реверанс към хилядите си фенове. През следващата година Кайли среща испанския модел Андрес Валенсосо, с когото има връзка между 2008 и 2013 г. Към днешна дата певицата отново е сама, но е категорична, че не е изгубила надежда да търси своята сродна душа. 46-годишната австралийка признава, че "обича да намира любовта".

Този неподправен ентусиазъм, оптимизъм и бликаща жизненост на звездата се отразяват във всичко, което прави. Тя е пламенен поддръжник не само на каузи, свързани с личния ѝ успех на сцената или в любовта, а и на проекти, свързани с природосъобразния начин на живот. Заедно със своята сестра Дани Миноуг, Кайли образова младите момичета да избягват силните химикали в козметичните продукти. Тя често се появява с винтидж облекла, за да подчертае, че консуматорският стил на пазаруване не е единственият начин да изглеждаме модерни. Миналата година тя заяви, че дължи свежия си външен вид на пиенето на специална изворна вода с електролити.

Световно известна е нейната еко къща във Френч Айлънд, в която Кайли живее по време на боледуването си от 2005 до 2009-та година. Къщата с 4 спални разполага с широка гама от възобновяеми енергийни източници. Докато е неин собственик, Кайли прави екологично съобразни иновации на стойност над 1 милион долара, включващи слънчеви и вятърни инсталации. В имота по нейна инициатива са засадени над 1000 дървета, които бързо стават дом на редки видове птици и семейства коали. Когато бе оповестено, че певицата ще продаде екологичното жилище, съседите ѝ бяха категорични, че се чувстват така, сякаш са загубили близък човек. Изглежда, че нейната откритост, загриженост за природата и внимание към собствения екологичен отпечатък ѝ осигуряват не само младежка енергичност и визия, но и ключ към сърцата на хората.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане