GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Сьомга със зелен фасул и песто сос...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Сьомга със зелен фасул и песто сос

Сьомга със зелен фасул и песто сос

Рецепта:

2 шепи зелен фасул

2 лимона

2 х 200 гр. филе сьомга или голям котлет сьомга

морска сол, черен пипер

За сос песто

  • 2 връзки босилек (60 г); 3 скилидки чесън; 200 мл зехтин; 100 г кедрови ядки.
  • Босилекът и кедровите ядки се смилат в кухненски робот или с пасатор. Добавя се чесънът и отново се разбива, докато стане на  паста. По малко се излива зехтина. Разбърква се добре.

Приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200 гр. Поставете зеления фасул в малка тенджерка с подсолена вода и варете за около 3-4 минути. Вземете алуминиево фолио, сложете зеления фасул в средата на фолиото, поставете сьомгата и отгоре залейте пестото. Поръсете с малко зехтин и изцъдете на ръка 1 лимон. Добавете солта и черния пипер и сгънете краищата на фолиото, за да се получи малко пакетче. Печете около 15-20 минути. Може да сервирате като поставите пакетите директно в чиниийте като добавите нарязан на шайби останалия лимон.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане