GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Съзнателно харчене: Как да ни стигат парите...

Здраве

Интересно

Интересно

Съзнателно харчене: Как да ни стигат парите

Съзнателно харчене: Как да ни стигат парите

"Много ни е трудно да почувстваме, че имаме достатъчно, защото надеждите и мечтите ни са насочени към изобилието. Също както със свалянето на килограми, е трудно да усетим точката, в която имаме точно колкото ни трябва, за да водим щастлив и удовлетворен живот" - казва той. Киндър твърди още, че, парадоксално, колкото по-малко мислим за получаването на пари и харченето им, толкова по-лесно ще бъде управлението на бюджета ни. "Желанието да имаме всичко води към усещането за изгубена битка. За да спрем омагьосания цикъл, трябва да се концентрираме върху онова, което вече имаме" - твърди той.

 

Ето какви са според него начините да почувствате, че имате достатъчно пари още сега:

 1. Помислете за своята мотивация. Какво купувате постоянно? Дънки? Устройства? Запитайте се защо чувствате, че се нуждаете от още от тях. Вярвате ли, че изобилието на тези вещи ще ви направи по-щастливи? Как точно?

 2. Поставете под въпрос желанията си. Ние вярваме в историите, които сами разказваме на себе си и на другите - и една от тях е, че нещо, което си купуваме, ще ни направи по-щастливи. Въпросът е колко често това отговаря на истинските ни нужди и колко често е повлияно от манипулацията на рекламата, търговските центрове, сравнението със съседите. Помислете за това, което наистина ви липсва - време с партньора, творческа отпуска, време за самите себе си. Помислете как да си осигурите тъкмо това, за което копнее сърцето ѝ. В най лошия случай ще се наложи да изчакате малко. Желанието за харчене на пари, както желанието за захар, преминава, ако не му се отдавате.

 3. Не се стремете само да имате онова, което искате, а и да искате онова, което имате. Съсредоточете се върху нещата, които вече сте си купили (специален панталон за йога, крем за лице, непрочетени книги). Има ли начин да ги преоткриете и истински да им се насладите? Дрехите в гардероба, на които истински сте се радвали, когато сте ги избирали в магазина - има ли сред тях такива, които сте обличали веднъж и после сте забравили в жажда за нови и нови неща? Пътят към това да ви стигат парите не означава да придобиете повече, отколкото някога ще можете да използвате, а да осъзнаете, че на много нива, вече имате точно онова, което ви трябва.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане