GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Създадоха първите 3D плетени обувки...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Създадоха първите 3D плетени обувки

Създадоха първите 3D плетени обувки

Компания от Лос Анджелис създаде първите в света триизмерни плетени обувки. Унисекс обувките пасват съвършено на краката, но им позволяват и да дишат, според създателите им от "JS Shoe". Те използват 3D версия на плетачна машина, която използва памучно-полиестерни влакна. Материалът е устойчив и не оставя никакви отпадъци. След като бъде създадена горната част, се извайва и подметката.

Необичайно за обувни производители, от компанията позволяват на клиентите да поръчат само една обувка в даден момент. "Тъй като стъпалата на много хора не пасват точно на номерата на обувките, ние решихме, че е много важно да опаковаме нашите обувки отделно", казва Ксиокси Ши, основател и креативен директор на компанията. "По този начин можем да предложим различни размери за различните стъпала. Клиентите имат също възможност да поръчват двете обувки в различни цветове, които след това да комбинират самостоятелно, според своята индивидуалност."

Тъй като 3D плетката редуцира броя слоеве, от които текстилът се нуждае, съответно обувките са невъзможно леки - голямо предимство за пътешественици. Кецовете може да се сгъват и по този начин заемат много малко пространство в куфарите. "Така се освобождава място за други важни неща за пътуването" - казва Ши.

Обувките ще са на цени от 79 до 119 долара.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане