GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Съветите на Камерън Диас за красиво остаряване...

Любопитно

Зелена Звезда

Съветите на Камерън Диас за красиво остаряване

Съветите на Камерън Диас за красиво остаряване

Актрисата Камерън Диас е една от най-красивите холивудски знаменитости, а сега вече и автор на книгата "The Longevity Book". "Около своя 40-ти рожден ден започнах да се замислям какво означава да остарееш" - казва актрисата. Вдъхновена да открие как минаването на времето влияе на телата ни, тя започва да пътува от страна на страна, за да се консултира с топ медици по въпроса. Какво научава? "Яденето на полезна храна, движението и осигуряването на време за достатъчно почивка са ключовете към красивито остаряване." Ето каква е нейната представа за съвършения ден. Ако имаме повече такива, в продължение на десетилетия ще изглеждаме по-млади от възрастта си.

Събуждаме се събудим отпочинали след нощ на сън и мечти. Първата ни работа е да оправим леглоро си, защото ритуалите поставят светло начало на новия ден. След като се измият зъбите, изпиваме литър вода и медитираме 20 минути, за да успокоим тялото и мозъка и да ги заредим с енергия за предстоящия ден. Идеалната закуска включва протеини, въглехидрати и мазнини - например тост с авокадо или купичка от кисело мляко с овесени ядки. Цялата подготовка преди излизане навън отнема около час.

След това излизаме на работа, като през целия ден се опитваме да сме съзнателни по отношение на приема на храна и движението. По начина, по който се чувстваме, трябва да отсъдим колко голяма е нуждата ни от почивка. През целият ден трябва да следим внимателно за баланса на тези 3 фактора - храна, движение, почивка. Ако сме прекалено активни, без да получим достатъчно храна, ще се чувстваме изтощени. Ако се храним прекомерно, без да се движим, ще се чувстваме отпуснати и натежали.

Трябва да вечеряме по-рано, защото не е хубаво да се спи на пълен стомах. Избягваме тежките храни и се настройваме постепенно в режим на покой. Когато си легнем, в стаята трябва да е приятно и тъмно. Отстраняваме всички електронни устройства с мигащи зелени и червени светлини от спалнята си. Създаваме най-добрата среда за пълноценна почивка, така че да имаме енергия на следващия ден. Когато се събудим, процесът започва отново.

Разбира се, Камерън Диас си дава сметка, че рядко се случва дните да са перфектни. Но въпреки това трябва да се опитваме да ги приближим възможно най-много до идеалното. Винаги трябва да имаме предвид, че ако тези основни нужди останат небалансирани, от това страдат сърцата ни, мозъците ни и скоростта на остаряване на клетките и органите се забързва.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане