GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Сутрешната чаша кафе добавя години към живота ви ...

Здраве

Интересно

Интересно

Сутрешната чаша кафе добавя години към живота ви

Сутрешната чаша кафе добавя години към живота ви

Екип учени от Харвард открил, че пиенето на кафе всеки ден намалява риска от преждевременна смърт. Тяхното проучване е публикувано онлайн наскоро.

Според проучването, ако пиете по една чаша обикновено или безкофеиново кафе на ден, намалявате рисковете от преждевременна смърт, причинена от диабет, сърдечни, неврологични заболявания и дори самоубийство.

Учените разгледали информация, събрана от около 200 000 души през последните три десетилетия в различни проучвания, и открили значително понижение на смъртността сред непушачи, които пият между една и пет чаши кафе всеки ден. Според един от авторите на проучването има нещо в тази чаша кафе, което помага на организма ни да се бори с болестите. Това са биоактивните връзки в кафето, които намаляват резистентността към инсулин и систематичните възпаления. Тези ефекти са се подозирали и преди, но има нужда да се изследват в подробности.

Франк Фу, главният автор на проучването, добавя, че тези данни подкрепят скорошните Американски държавни препоръки за структура на диетата, които казват, че умерената консумация на кафе се препоръчва в здравословната диета.

Така че, независимо къде по скалата на честота по пиене на кафе сте вие, не се притеснявайте да си долеете чашата на работа, дори да е трета. Внимавайте, за да не нарушите навиците на съня си, но кафето не само пристрастява, но и носи истински ползи. 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане