GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Студио създаде луксозни предмети от океански отпад...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Студио създаде луксозни предмети от океански отпадъци

1 2

Превръщането на отпадъците в нещо ново и желано вече е форма на изкуство. Базираното във Великобритания студио "Swine" създаде колекция от луксозни предмети, които са направени от пластмасата и други отпадъци, задръстващи океаните, по време на морско пътешествие, обхващащо 1000 мили.

Колекцията има за цел да повиши осведомеността за неотложния въпрос, свързан със замърсяването на водните басейни, както и да премахне клеймото върху отпадъците, като ги превърне в нещо скъпоценно. За да превърне създаването на творенията в традиция, свързана с морските занаяти, студио "Свине" изгражда специална топилка за пластмаса, която поставя на борда на кораб.

Топилката използва слънчева енергия и превръща отпадъците в арт творения. Всяка от творбите представя петте най-големи замърсители на океана. Отдалеч те изглеждат като направени от черупки от костенурки, миди и рапани, но отблизо човек може да види техния пластмасов произход.

Колекцията доказва, че отпадъците могат да се превърнат в нещо ценно, но все пак от студиото настояват, че те не би трябвало да се намират в океана на първо място.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане