GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Стар склад в Токио оживя като стилен магазин...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Стар склад в Токио оживя като стилен магазин

Стар склад в Токио оживя като стилен магазин

Новият магазин се отличава с модерна визия и предлага на гостите търговска зона с отворен план и с изобилие от естествена светлина – какво по-добро прераждане за един непотребен склад?

Някога, през 1960-те, това е било склад за книги. Днес той е превърнат в търговска зона с площ 960 кв м, където има моден бутик, отдел за стоки за дома, книжарница и кафене. При наличието на такова огромно пространство архитектите са потърсили начин за създаване на модерна търговска атмосфера, стараейки се да запазят част от оригиналния архитектурен характер на сградата.

 

Приземният етаж е масивна стъклена кутия, със стъклени стени от пода до тавана, по целия периметър. Вътре има магазин за дамски облекла и кафене, което гледа над дървеното стълбище с неговите „имплантирани“ дърветата. На втория етаж се помещават мъжката конфекция и домашните потреби. Има и гъвкаво пространство с отворен план, което може да бъде използвано за събития и лекции.

 

Отвън стълбището може да се използва за събития на открито, служейки още като амфитеатър или концертна зала. Стъпалата му се използват и за организирането на фермерски пазар (пазар на земеделските производители), който предлага на купувачите прясна продукция наред с модните стоки в магазина.

 


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане