GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Соларен чадър зарежда телефона, докато се припичам...

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Соларен чадър зарежда телефона, докато се припичаме на плажа

Соларен чадър зарежда телефона, докато се припичаме на плажа

Това ни обещават създателите на Solarella – соларен чадър за градини и плажове, който има соларни клетки и презареждаема батерия, за да зарежда дребна електроника, докато хората се наслаждават на хубавото време. Телефони, таблети и компютри могат да се „нахранят“, докато се изтягаме на шезлонга и се любуваме на зеленината и почивката.

Факт е, че съвременните смартфони постоянно тормозят своите собственици с краткото време, което батериите им издържат. Малцина могат да прекарат деня си спокойно навън, без да гледат индикатора за оставащата енергия. Точно този проблем цели да реши соларният чадър.

 

Дори в мрачен и дъждовен ден соларната енергия работи, така че собственикът на соларния чадър можа да остане на открито и да не се тревожи за батериите на своите джаджи.

Създателите на това устройство, българо-английски екип, казват, че при разработването на чадъра да се постарали да се преборят с въпроса „Защо батерията на телефона ми винаги свършва точно когато съм навън и се радвам на плажа, а няма нито един контакт, където да го включа за зареждане?“ Основните принципи, заложени в проекта, са три – функционален дизайн, лесно използване, свобода.Батерията на специалния чадър е с капацитет 10 000 mAh, което означава, че спокойно може да осигури заряд и за повече от едно устройство.

 

Solarella има вградени LED светлини, така че човек лесно може да си устрои нощно парти край басейна – осветлението с диоди ще озари вечерта.

 

 

 


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане