GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Смели бижута са вдъхновени от полета на птиците...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Смели бижута са вдъхновени от полета на птиците

1

Дизайнерката Морийн Нгок се вдъхновява от птиците и от хартиените оригами, за да създава уникалните си бижута, които впечатляват модните маниаци от всички краища на света. "Винаги съм била очарована от птиците и техния полет" - признава виетнамката. "За мен няма нищо по-магично от движението на крилата им" - казва тя.

Това е причината да създава бижута, а не скулптури - за Нгок важни са не само красотата и изяществото, а и движението им. След като извършва някои чисто математически изчисления и прави почти архитектурни скици, тя прекарва часове, внимателно поставяйки всяко парче на мястото му. Идеалната симетрия е от ключово значение за тези произведения, защото ако дори само едно късче не съвпада, целият дизайн е съсипан.

Морийн Нгок е завършила Лондонския колеж за мода, където нейните учители я окуражавали да реализира произведенията си посредством 3D дизайн, което би било много по-лесно. Въпреки това тя казва: "Аз създавах оригами от дете и исках да продължа с това." Тя си спомня, че в детството си също така създавала дизайнерски дрехи за хартиените кукли, които брат ѝ носел от училище.

Любимият дизайнер на Нгок е Аликзандър Маккуин и мечтата ѝ е да създаде оригами крила за него, защото "заради цялото вдъхновение и творения, които той ни остави, той заслужава да бъде в Рая."


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане