GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Слънцезащитните кремове и коралите...

Бизнес

Новини

Новини

Слънцезащитните кремове и коралите

Слънцезащитните кремове и коралите

В стряскащата статистика на щетите върху околната среда, учени от Политехническия университет в Анкона, Италия, добавиха, че слънцезащитните продукти с химическо съдържание вредят най-вече на популацията на кораловите рифове.

Те са провели изследвания в Атлантическия, Индийския, Тихия океан и Червено море. Резултатите са ужасяващи! Само 10 микролитра синтетичен слънцезащитен крем в съотношение към 1 литър морска вода причиняват загуба на цветовете на коралите, в следствие на което те умират. Причина за това е използването на опасни химически съединения - етилхексил метоксицинамат, бензофенон 3 и 4 и метилбензилиден камфор, които се използват за производството на слънцезащитните продукти.

Според учените точно химическите съединения в конвенционалните козметични кремове против слънце до голяма степен допринасят за унищожаването на красивите екосистеми в световен мащаб. Експертите предричат, че броят на кораловите рифове ще намалее значително, ако не се вземат превантивни мерки, забраняващи използването на химически слънцезащитни средства.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане