GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Секс за отслабване...

Здраве

Интересно

Интересно

Секс за отслабване

Секс за отслабване

Дали един шоколад е достатъчен, за да насити организма ни с ендорфини, които могат да заместят човешката ни необходимост от споделяне? Дали удоволствието, изпитано от обикновената човешка обич има кулинарен еквивалент? А дали зад всичките телесни натрупвания не се крие крещяща нужда от близост и топлина, чиято липса е заситена с храна? Страхът да се отпуснеш, да разголиш душата си, да бъдеш приет – страхът да бъдеш онова, което си, без притеснения.

В забързаните дни и надпреварата с часовника, повечето хора забравят да ценят действието хранене и да изпитват удоволствие от него. Да се храним правилно – седнали, да сдъвкваме внимателно, без да гълтаме набързо и под пара, защото стомахът ни няма зъби и така с нищо не си помагаме. Много от нас или са забравили, или никога не имали изградени правилни навици на хранене.

Емоционално провокираното отслабване помага да се отървем от онези излишни килограми, които сме натрупали – не защото тялото е имало нужда от тях, а защото сърцето е имало нужда от нещо. Емоции и храна могат да живеят в синхрон, а не в двубой. Злоупотребата с храна и алкохол е начин за отреагиране на негативни емоции.

Повечето проучвания по темата за отслабването и любовта показват, че редовното практикуване на секс, може да доведе до отслабване, въпреки че по време на самия  полов акт, всъщност, не се изгарят много калории. Ако заниманията със секс продължават на цял час, максималният разход на енергия е 250-350 кКал, като енергоразходът само при оргазъм е 400 кКал на час, но екстазът продължава само около 15 сек.

 Редовният полов живот в споделената двойка води винаги до забързване на метаболизма, но механизмът не е във физическото усилие, а в нормализирането на хормоналната хомеостаза и психичните функции. Неудовлетвореният сексуално човек компенсира това с прекомерен прием на храна и негативни преживявания. 

Изводът: Регулярното практикуване на секс, обичането и споделянето водят до намаляване на нуждата от прием на калории чрез храната.

Статистически данни, правени от сексолози в САЩ, показват, че хората, които не водят редовен сексуален живот, са по-пълни. По време на плътски занимания се натоварват голям брой мускули, секретират се множество хормони, които повлияват позитивно на здравословното състояние. Редовният полов живот, освен това, гони стреса, засилва имунитета, подмладява и разхубавява.

Ето и една безпристрастна страстна статистика:                                                  

целувки: 325 калории за час
любовна игра: 30 калории за 5 минути
френска любов: 500 калории за час
секс 3 пъти седмично: 15 000 калории годишно (=240 км пробег)

А ето и една прясна СВЕТИВАЛЕНТИНСКА ДИЕТА:

Редовният секс е в основата на нашия режим и в случая означава поне 3-5 пъти през седмицата и поне по веднъж през почивните дни. Разбира се, има и някои промени в хранителното меню, но те в никакъв случай не са изтощителни.

Секс диетата ни трябва да включва вкусни морски дарове, които със сигурност ще разпалят усещанията, а подправките, като къри и лют червен пипер, ще затоплят тялото.
 

Основни правила:

1. Хранете се в спокойна и уютна атмосфера.

2. Дъвчете бавно и облизвайте устните си след всяка хапка.

3. Намалете порциите! Пълен стомах - непълноценен секс.

4. Изключете хляба и тестените изделия от менюто си. Всичко останало консумирайте умерено.

5. Наблягайте на афродизиаци като яйца, мед, смокини, черен шоколад, червено вино, ягоди, банан, чесън, стриди и т.н.

Закуска

Ягоди
Фреш от портокал с 1 ч.л. корен от мака
Омлет от 4 белтъка и 1 жълтък с малко сирене и 2 с.л. овесени трици
Кафе с мляко

Обяд

Зелена салата с 3 пъдпъдъчи яйца и дресинг с конопено семе
Чесново пълнозърнесто хлебче
4 парчета черен шоколад

Вечеря

Стриди
Зелена салата с авокадо и сушени домати
½ круша


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане