GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Сезонът на супите – добра новина за вашата фигура ...

Вкусно

Супер храни

Сезонът на супите – добра новина за вашата фигура

Сезонът на супите – добра новина за вашата фигура

Супите са страхотни, защото могат да се използват като част от многостепенно меню, или като основно хранене. Те издържат дълго в хладилника, дори понякога имат по-добър вкус след ден или два престой, когато съставките са имали време да се свържат по нови начини. Могат да се съхраняват известно време и във фризера. Така, когато се сготвят в по-голямо количество, могат да осигурят част от храната за няколко дни напред.

Салатите и супите са най-добрите начини да си набавим максимален брой витамини и минерали, без да напълняваме. След ядене на супа се чувстваме заситени, без да сме консумирали каквито и да е вещества, които да помогнат трупането на мазнини. Освен това, когато ядем супа, обикновено засищаме глада си, вместо да преследваме нездравото желание просто да ядем. Проучвания всъщност показват, че супата не само спира пълнеенето, а и подпомага отслабването. Когато се храним със супа, намаляваме скоростта на ядене и апетита си, докато в същото време стомахът ни постепенно се свива, за да събира по-малко храна.

Супата е също чудесна за здравето ви. Тъй като обикновено се готви на водна основа, витамините и минералите се задържат в храната, а някои дори стават по-лесни за абсорбиране. Повечето други храни, чиито съставки се активизират чрез варене, губят повечето полезни вещества, тъй като след това се изхвърлят с водата от варенето, но при супите тя остава. Те са и лесни за разграждане от организма. Самото готвене затопля, овлажнява и омекотява зеленчуците и бобовите култури, което ускорява тяхното разграждане и преработване от организма.

Топлите супи са един от най-добрите начини да усетим уют и комфорт през студените месеци, а и с всички тези полезни действия – защо нямате една в ръката си в момента? 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане